Lederstriden i Venstre skal være avblåst – Grande fredet

<p>Det ser ut til at kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) vil beholde ledervervet i Venstre.</p><p></p>
Det ser ut til at kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V) vil beholde ledervervet i Venstre. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Striden om ledervervet i Venstre skal være avblåst. Nå vil kampen ifølge Dagens Næringsliv dreie seg om hvem som blir partiets nestledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser en rekke sentrale kilder i og utenfor valgkomiteen til avisen. De mener Grande er fredet og at valgkomiteen tar signalet om å bevare freden som nå skal være i partiet.

Om en drøy uke skal valgkomiteen i Venstre møtes og avgjøre hvem som skal lede partiet i tiden fremover. Innstillingen skal være ferdig 6. mars.

Vinden ser altså ut til å ha snudd etter at en rekke fylkeslag før jul tok til orde for en fornyelse i partiledelsen, der flere ønsket Sveinung Rotevatn eller Abid Raja som partileder. Valgkomiteen skal ifølge DN ha fått over tusen innspill.

Bakgrunn: Venstre stålsetter seg for måneder med lederjakt

Da Frp gikk ut av regjeringen, satte Grande inn de to som ministere – Raja som kulturminister og Rotevatn som klima- og miljøminister. Samtidig skiftet hun ut hele statssekretær- og rådgiverapparatet – og dette kan samlet sett ha stilnet krav om fornyelse og større geografisk spredning.

Ifølge avisen skal både Rotevatn og Raja ha ønsker om å bli nestledere i en sammensetning der Grande fortsetter som leder.

Også stortingsrepresentant Guri Melby og næringsminister Iselin Nybø har stilt seg til disposisjon til nestledervervet overfor valgkomiteen.

Personvernpolicy