Volkswagen satser på elbil-samarbeid i Kina

Volkswagen har signert en intensjonsavtale med den kinesiske bilprodusenten Anhui Jianghuai Automobile. De to bedriftene skal samarbeide om utvikling og produksjon av elbiler til kinesiske forbrukere. Foto: David Gray / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Den tyske bilgiganten Volkswagen nærmer seg et elbilsamarbeid med kinesiske Anhui Jianghuai Automobile, kunngjør de to konsernene i en felles uttalelse.

Volkswagen opplyser at de to bilprodusentene har signert en intensjonsavtale under et møte i det tyske hovedkvarteret i Wolfsburg onsdag.

De to selskapenes mål er å danne et fellesforetak, med hovedvekt på forskning og utviklingsarbeid, produksjon og salg av «grønne biler».

Anhui Jianghuai Automobile (JAC) uttaler i en pressemelding at kineserne forventer å signere en offisiell avtale med Volkswagen innen de neste fem månedene.

Les også: Volkswagen kutter i bilproduksjonen

– Vi ser fram til et fullskala samarbeid med Volkswagen, slik at vi kan gi kinesiske forbrukere kostnadseffektive batteridrevne elektriske biler, sier direktør An Jin.

Avtalen kommer i lys av at Kina forsøker å utvikle sin unge – men sterkt voksende – elbilindustri, i et forsøk på å bøte på landets luftforurensingsproblemer.

I 2015 ble det solgt fire ganger så mange såkalte nullutslippsbiler som i året før, opplyser den kinesiske organisasjonen for bilprodusenter.

Europeisk-kinesisk elbilsamarbeid er imidlertid ikke nytt. Fra før har landets største bilprodusent, BYD, allerede kunngjort et samarbeid med tyske Daimler, mens Peugeot har uttalt at det ønsker å samarbeide med Donfeng Motors.

Les også:

Sju av ti elbilister har flere biler

Du kan spare 14.000 ved å bruke elbil i jobben

Her er høstens store bilnyheter