Millionbøter til Mesta for manglende brøyting

Statens vegvesen har bøtelagt hovedentreprenøren Mesta for over tre millioner kroner for mangelfullt vintervedlikehold i Trondheim og i Malvik, Selbu og Klæbu. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) Les mer Lukk

Statens vegvesen har bøtelagt hovedentreprenøren Mesta for over tre millioner kroner for mangelfullt vintervedlikehold i Trondheim og i Malvik, Selbu og Klæbu.

Bøtene er de største som noen gang er gitt her til lands til en hovedentreprenør for manglende brøyting og snørydding, skriver Adresseavisen.

– Jeg har aldri opplevd eller hørt om noe lignende noe annet sted siden drift- og vedlikeholdskontrakter på riks- og fylkesveier ble konkurranseutsatt i 2003, sier seksjonssjef Arne Iversen i Vegseksjon Sør-Trøndelag i Statens vegvesen.

Mesta har fått 34 bøter på i alt 3,075 millioner kroner i perioden januar til april. De varierer fra 10.000 kroner til 200.000 kroner. Mesta har fått den største boten seks ganger i vinter.

Les også: Godsavtale skal flytte 300.000 trailere bort fra veien

I alt har Statens vegvesen registrert nærmere 130 avvik fra kontrakten. De aller fleste kontraktbruddene gjelder området Trondheim Ytre og området Malvik– Selbu– Klæbu.

Avdelingsdirektør Arne Årsbog i Mesta skriver i en tekstmelding til avisen at «sanksjonene er ikke ferdigbehandlet av Mesta og Statens vegvesen, kan derfor ikke kommentere dette.

Les også: Her brøytes Norges mest kjente turistvei