Meny

Spektakulær video:

Her brøytes Norges mest kjente turistvei

Se den flotte dronefilmen her. Video: Halgeir Dahle/Statens vegvesen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen sendte opp drone da begynte brøytingen av Trollstigen.

Etter en lang vinter var det mandag 25. april klart for at Trollstigen igjen skulle få se lyset. Statens vegvesen utførte da, i strålende solskinn, den første brøytingen av Norges mest kjente turistvei.

En vår og sommer full av turister venter for fylkesvei 63 Trollstigen i Møre og Romsdal, men når veien offisielt åpner for sesongen, er for tidlig å si, skriver vegvesenet på sin egen Facebook-side.

– Erfaringsmessing blir det åpning i andre halvdel av mai, men det kommer an på vær, temperaturer og ikke minst hvordan Bispefonna beveger seg, skriver de videre i Facebook-posten.

Se også denne: Litt snø er da ingen hindring

Brøytingen kan du se i den spektakulære videoen øverst i artikkelen, fanget med dronekamera av en Statens vegvesens egne geologer, Halgeir Dahle.

Og når sommeren er over oss kan det hende noen vågale turister tar hjulene fatt og suser ned turistveien igjen, slik disse gjorde i fjor:

Eller kanskje Eskil Rønningsbakken er klar for nye stunt, som dette hvor han syklet baklengs ned hele turistveien i 80 km/t:

Motor
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus