Lev like lenge som gretten

Forskerne fant ingen forskjell på dødeligheten blant lykkelige og ulykkelige kvinner i alderen 50 til 69 år. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

Det er helt greit å være gretten, det forkorter i hvert fall ikke livet, sier de som har forsket på akkurat det.

Forskerne spurte seg om lykkelige kvinner lengre enn ulykkelige kvinner – og fant ut at det gjør de ikke. Mens det å være syk gjør deg ulykkelig, er det å være litt gretten ikke nok til å forkorte livet.

– Folk bør konsentrere seg om det som virkelig forkorter livet, som røyking og fedme, sier professor Richard Peto ved universitetet i Oxford, en av dem som står bak studien.

Les også:Penger brukt på opplevelser og reiser gir mest lykke

Resultatene er basert på svar fra 715.000 britiske kvinner i alderen 50 til 69 år, som tok del i en brystkreftundersøkelse på 1990-tallet. Nesten 40 prosent av dem sa at de var stort sett lykkelige, mens 17 prosent fortalte at de var ulykkelige. Ti år etterpå var 4 prosent døde, og forskerne fant ingen forskjell på dødeligheten blant lykkelige og ulykkelige.

Studien ble publisert i det medisinske tidsskriftet Lancet onsdag. Den sier ingenting om gretne, gamle gubber. Med dem kan det selvsagt være annerledes.

Les også: Det er som regel ikke noe galt med tenåringen selv om han er sliten, trøtt, sur og sulten