Flere i Askøy henvist til sykehus - kommunen har ikke kontroll

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pressekonferanse Askøy 13:00 den 7. juni
Det er fortsatt høyt trykk ved Askøy legevakt. Det siste døgnet har elleve nye pasienter blitt henvist til Haukeland sykehus, ifølge kommunen.

37 pasienter har fått legekonsultasjoner ved Askøy legevakt siden lørdag ettermiddag, mens 11 nye pasienter har blitt henvist til Haukeland sykehus. 95 pasienter fått råd fra sykepleier over telefon

Det er mange syke, og det kommer fortsatt nye tilfeller, skriver kommunen om smitteutbruddet i en oppdatering søndag morgen.

Ikke kontroll

– Jeg kan ikke si vi har kontroll all den tid vi ikke vet hva som er årsaken til at denne epidemien har brutt ut, sier varaordfører Bård Espeli i Askøy kommune til TV 2.

– Det er en epidemi, og den er fortsatt aktiv, sier han.

Varaordfører Bård Espeli og fungerende rådmann Torgeir Sæther i Askøy kommune sitter søndag formmiddag i et møte om saken. Epidemiologer ved Folkehelseinstituttet vil bistå kommunen søndag.

Vannvogner

– De vil kartlegge og systematisere situasjonen blant annet gjennom intervjuer. Å få inn noen med nasjonal erfaring fra feltarbeid, kartlegging og systematisering av funn vil være veldig positivt for oss, sier fungerende smittevernlege Thomas Hetland i Askøy kommune.

Det er plassert vannvogner ute på flere sentrale steder, for å gjøre det enklere å få tilgang på rent drikkevann.

Det ble fredag påvist høye konsentrasjoner av E.coli-bakterier i høydebassenget i Øvre Kleppe i kommunen. Rundt 2.000 personer er trolig blitt syke som følge av drikkevannet på Askøy.