Drive-in-bryllup lanseres i Sverige

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com  Les mer Lukk

<pDen svenske kirken lanserer i juli «drive-in»-bryllup som en ny mulighet for forelskede par som ikke vil bruke mye tid på formalitetene.</p

Rundt sju minutter beregner Kirken at seremonien skal ta, og Kirkens tanke er at ekteskapet skal bli «mer tilgjengelig».

Forslaget ser ut til å bli en suksess, for 36 par har til nå søkt om å bli gift på denne måten når kortversjonen av bryllupsseremonien lanseres på et bilarrangement i Västerås i juli, forteller initiativtaker og prest Jerker Asterlund.

– Bryllupene blir mer og mer kommersialiserte, og det er vi ikke interessert i. Vi vil gjøre ting enklere og mer jordnært når folk vil gifte seg, sier han.

– Dette er ikke bare for moro skyld, men en måte for Den svenske kirken å vise at vi kan delta i feiring og lykke, ikke bare i kriser og katastrofer.

Ti prester vil forestå vielsesseremoniene i forbindelse med bilshowets hovedinnslag, en parade av veteranbiler fra 1950- og 1960-årene. Et gospelkor og en prest som synger Elvis-sanger skal stå for det musikalske innslaget.

– Vi har lagt opp til litt Las Vegas-stemning og satt opp et stort, rødt neonlys som sier «Bli gift!», slik at det synes på lang avstand og folk kan vite at her skjer det, sier Asterlund. (©NTB)

Les mer om Bryllup på Startsiden