Ti fantastiske kunsthoteller verden rundt

First Luxury Roma
First Luxury Roma
Artikkelen fortsetter under annonsen

På disse hotellene ville nok kunstnere som Dali, Munch og Picasso følt seg som hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Særegne malerier, samtidskunst og imponerende installasjoner er ikke lenger begrenset til kjente gallerier eller hjemmene til private samlere. De siste årene har stadig flere hoteller integrerte seg med museer eller gallerier for å heve den estetiske opplevelsen og samtidig kunne markedsføre seg som såkalte «kunsthotell».

I forbindelse med verdens kunstdag fredag 15. april har Hotels.com plukket ut ti kunsthoteller verden over som alle har fått minst 4,7 av totalt fem poeng fra gjester som har sjekket inn for en natt eller flere. Og her behøver du strengt tatt ikke forlate hotellet dersom du søker kunstopplevelser.

Les også: Start musikerdrømmen din i hotellsengen

The Surrey New York

The Surrey
The Surrey

På Madison Avenue finner du The Surrey New York som rommer en av de største og mest imponerende kunstsamlingene. Dersom du er kunstelsker på besøk i verdensmetropolen er dette dømmehotellet for deg. I hjertet av hotellet finner du den særegne hovedattraksjonen: veggteppet med supermodellen Kate Moss som motiv, laget av Chuck Close.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele hotellet føles som hjemmet til en rik kunstsamler som har en helt egen forkjærlighet for 1940-tallet. Her er det rom for både art deco og design inspirert av 1990-tallet, med verk av kunstnere slik som Jenny Holzer, Cecily Brown og Richard Serra. Overnattingsprisen er fra 4.155,- kroner per rom per natt.

First Luxury Art Hotel Roma

Fra The Big Apple går turen videre til den italienske hovedstaden. Femstjernershotellet First Luxury Art Hotel Roma byr på ypperlig kunst fra øverste hylle der hver suite er full av samtidskunst skapt av innflytelsesrike italienske kunstnerne. Prisen starter fra 3.286 kroner per rom for en natt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellet er åsted for både faste og skiftende utstillinger, i tillegg til at det finnes en tilsynsperson for galleriet som er behjelpelig med informasjon om verkene som er utstilt. Skulle du ha spørsmål om verkene eller vurderer å kjøpe med deg noe av kunsten med hjem så er vedkommende tilgjengelig for å hjelpe deg med dette også.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Flyselskap plasserte passasjerene på kinky sex-hotell

First Luxury Roma


Hotel Éclat

Dette designhotellet i Beijing i Kina er av Hotels.com beskrevet som kunst innen luksus og luksus innen kunst. Spredt utover rommene og fellesområdene på Hotel Éclat finnes det en utrolig samling som består av mer enn 100 kunstverk, inkludert originale skulpturer og malerier fra mestere som Salvador Dalí, Andy Warhol, Pierre Matter, Zhang Guolang, Chen Wen Ling, Gao Xiao Wu, Zou Liang og mange flere.

Faktisk har hotellet den største privatsamlingen av Salvador Dalís verker i hele Kina, så sikkerheten er det ikke noe å si på. Hvis du vil sove i slike kunstneriske omgivelser så er startprisen på 2.902 kroner for en enkelt natt på et rom.

Les også: Disse hotellene ble delt mest på Instagram i 2015

Hotel Éclat


The ART, a hotel

I den amerikanske delstaten Colorados hovedstad ligger dette femstjerners hotellet i luksuriøs stil i nærheten av Denver Art Museum. Og på the ART, a hotel er det nettopp kunst som står sentralt uansett hvilken retning du snur deg. Hotellets to gallerier, gangene og hvert eneste rom er fulle av kunstverk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til og med hotellrestauranten FIRE har en kunstnerisk undertone, med en forbausende attraksjon av ild, fascinerende lysekroner og kinetiske skulpturer. Hovedattraksjonen er likevel en installasjon som består av 22.000 lys. Mye av kunsten i galleriene inkluderer verker av mange lokale kunstnere. Prisen for overnatting starter på 1.840,- kroner.

Les også: Dette norske hotellet er på listen over verdens beste hoteller

the ART, a hotel

21c Museum Hotel

I sentrum av Louisville i Kentucky, USA er en lagerbygning fra 1800-tallet blitt ombygd til et femstjernershotell der både sightseeing og kulturelle severdigheter møter deg så snart du går inn dørene. Hotellet, der prisen for en natt starter på 2.667 kroner per rom, fungerer nemlig også som et museum for samtidskunst.

I hotellets kjeller finnes en unik installasjon kalt «Asleep in the Cyclone» som også brukes som hotellrom. Rommet består utelukkende av resirkulert treverk, spesiallagde stoffer, originale skulpturer og kunstverk, og har antikviteter, et raritetskabinett og en platespiller med et utvalg plater.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Norsk alpintlegende med verdens beste skihotell

21c Museum Hotel

Andaz Amsterdam Prinsengracht

I det som en gang var hovedbiblioteket i Nederlands hovedstad Amsterdam, er i dag blitt forvandlet til et femstjerners hotell tegnet av Marcel Wanders. Og er det merkverdig kunst som utgjør dekorasjonen, for når tema er «Alice i Eventyrland» så sier det seg selv at resultatet blir både elegant og surrealistisk. I det du går gjennom hotellets korridorer, der alt er holdt i oppfinnsomt design med sterke farger, vil du legge merke til lysarmaturer og vegger pyntet med digre skjeer og gullfisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellet eier en fascinerende, kuratert videokunstsamling som stadig blir oppdatert. Samlingen består av 40 verk som vises i gangene, salongen og lobbyen. Hvis du har lyst til å se mer, har stedet en egen kunstkanal som du har tilgang til på rommet. Prisen er fra 3.337 kroner per rom per natt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Opplevde alle gjesters hotellmareritt under dyna

Andaz Amsterdam Prinsengracht

South Place Hotel

South Place Hotel er plassert i et kreativt nabolag i Øst-London og har kanskje derfor en uunngåelig forkjærlighet for kunst. Hvert av de 80 rommene inneholder moderne verk av kunstnere fra London, og hotellet har et antall spektakulære, nyvinnende verk på bestilling til lobbyen, restauranten og barene på stedet.

Dette inkluderer pop art-trykk av John Vincent Aranda, kunst fra Hoxton Art Gallery og installasjoner slik som en TV laget av blikkbokser og en rekke egenartede britiske minnegjenstander støpt i harpiks.

Men du trenger ikke være etablert kunstner for å få stille ut på South Place Hotel. Hotellet arrangerer årlig en konkurranse for nylig uteksaminerte kunstskolestudenter i London. Vinneren får verket utstilt i vinduet ved inngangen til hotellet, der prisen for en enkelt overnatting starter på 2.260 kroner per rom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hotell-hygiene i Oslo er blant verdens verste

South Place

New Art Hotel

Slik navnet tilsier, er det moderne kunst som står i fokus på New Art Hotel i Athen. Hotellet, der prisen for en overnatting starter på 1.396 kroner per rom, er naturvennlig. Arkitektene brukte miljøvennlige teknikker da de bygde hotellet, som for eksempel gjenvinning av så mye materiale som mulig fra den opprinnelige bygningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale arkitektstudenter ble hentet inn for å se til at hotellets stil matchet nærmiljøet, og resultatet er interiør med spesiallagd møblement og håndlagde veggfaste gjenstander som får gjestene til å føle at de er del av en større kunstinstallasjon. Alle fellesområder og rom har fått en helt spesiell stil og inneholder samtidskunst som viser til det tøffe livet i storbyen.

New Art Hotel Athenes

Palace Hotel Tokyo

Dette femstjernershotellet, som er fredfullt plassert ved borggraven i tilknytning til den keiserlige slottshagen, er så glad i kunst at de til og med har gitt ut sin egen bok om den utstilte kunsten. «The Art of Palace Hotel» finnes på hvert rom, der startprisen er på 5.161 kroner per rom per natt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hotellet tilbyr også et eget kunstinspirert opphold som inkluderer private utflukter rundt i byen med kunst som tema. Men strengt tatt behøver du ikke forlate hotellet dersom du vil oppleve det beste av japansk kunst. Hotellet har nemlig bestilt og kjøpt inn mer enn 1.000 ulike verk fra noen av Japans mest lovende kunstnere.

Les også: «Forstyrr meg og jeg dreper deg»

Palace Tokyo

Le Palais Art Hotel Prague

Et ombygd palass fra 1897 i Praha er i dag adresse for et eksklusivt femstjerners luksushotell, og er et av de beste eksemplene på belle époque-arkitektur i den tsjekkiske hovedstaden.

Mens selve hotellet er tydelig inspirert av den italienske stilen, er det de storartede maleriene av både tsjekkiske mestere og internasjonale samtidskunstnere som gir et varig inntrykk, der de henger blant den utsmykkende stukkaturen.

Hotellet har den største samlingen av original Le Corbusier-grafikk samt flere samlinger av berømte tsjekkiske kunstnere, og det blir regelmessig avholdt utstillinger av samtidskunst i lobbyen. Prisen på en overnatting på dette kunsthotellet starter på 1.588 kroner per rom.

Les også: Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

Le Palais Art Hotel Prague