Carl I. Hagen krever totalforbud mot eiendomsskatten

Frp-nestor Carl I. Hagen.
Frp-nestor Carl I. Hagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innen 2020 mener Carl I. Hagen (Frp) at eiendomsskatten må forbys. Han får støtte i partiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi sender et signal om at ledelsen må prioritere høyere fjerning av eiendomsskatten. Det er en usosial skatt som rammer alle, selv om man er minstepensjonist men sitter i et hus som er mye verdt. Den bør fjernes, sier Frp-veteran Carl I. Hagen til NRK.

I programkomiteens forslag, står det at Frp «vil arbeide for å fjerne lov om eiendomsskatt». Det synes ikke Hagen er nok.

På partiets landsmøte til helgen, vil Oslo Frp og Hagen foreslå at eiendomsskatten forbys innen 2020. Frem til forbudet trer i kraft, vil fylkeslaget at det skal settes en maksgrense på hvor mye hver kommune skal kunne kreve.

Les også: 56 prosent sier nei til eiendomsskatt

13 av de 19 fylkeslederne NRK har kommet i kontakt med, sier de stiller seg bak forslaget. Også leder av programkomiteen og Frp-nestleder, Per Sandberg, er positiv til forslaget.

– Alle vet at vi er imot eiendomsskatt, men den utskrives i kommunene. Landsmøtet vil behandle Oslos resolusjonsforslag, og hvis landsmøtet krever et lovendringsforslag, så vil vår stortingsgruppe gjøre det, sier han til NRK.

Les også: Frp vil forby eiendomskatt