Børsen tynges av fallende oljepris

Børsen har tatt seg opp siden nyttår, men fredag var det et svakt fall. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
Børsen har tatt seg opp siden nyttår, men fredag var det et svakt fall. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fall for store, oljerelaterte selskap som Statoil og Seadrill bidrar til et svakt fall på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen endte på 611,47 poeng – ned 0,15 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljeprisen fortsatte å falle fredag ettermiddag. Nordsjøolje gikk for 55,54 dollar fatet, mens amerikansk lettolje ble omsatt for 45,13 dollar.

De fallende prisene ser ut til å ha påvirket særlig oljerelaterte selskaper på børsen. Statoil var som vanlig den mest omsatte aksjen, og selskapet falt 1,9 prosent. Nedover gikk også for Subsea 7 (-4,3), Seadrill (-5,0) og DNO (-5,4).

I motsatt retning trakk Telenor (+2,2), Marine Harvest (+1,6), DNB (+0,6) og Royal Caribbean Cruises (+1,1).

Også Schibsted hadde oppgang – 0,6 prosent. Selskapet sendte fredag morgen ut melding om at det selger alle aksjene i svenske Aspiro, som står bak strømmetjenestene Wimp og Tidal. Budet ble varslet i slutten av januar, og kjøperen er Project Panther Bidco, som eies av den amerikanske rapperen Jay Z.

Ved de toneangivende børsene i Europa var stemningen delt fredag. I London falt FTSE 100-indeksen 0,3 prosent, mens CAC 40 i Paris og DAX 30 i Frankfurt hevet seg henholdsvis 0,4 og 0,8 prosent.

Den siste uka har hovedindeksen i Oslo falt 0,8 prosent, mens utviklingen hittil i år er drøyt 6 prosent i positiv retning.