Jens Stoltenberg i Kyiv: – Nato-land har ikke holdt sin løfter

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er i Kyiv, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: Hannes P. Albert/dpa via AP/NTB
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er i Kyiv, ifølge Dagens Næringsliv. Foto: Hannes P. Albert/dpa via AP/NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er i Kyiv der han innrømmer at Nato-landene har vært for dårlige med å levere våpen til Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nato-allierte har ikke levert det de lovet, sa Stoltenberg da han mandag holdt en pressekonferanse sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

– Mangelen på ammunisjon har gjort det mulig for russerne å presse seg framover langs frontlinjen. Mangel på luftforsvar har gjort det mulig for flere russiske raketter å nå sine mål, og mangelen på kapasitet til å ramme mål langt unna, har gjort det mulig for russerne å samle flere styrker, sa han videre.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

Ukraina og vestlige støttespillere kjemper en kamp mot klokka når det gjelder å få utplassert kritisk militært utstyr som kan stanse den russiske framrykkingen i øst, samt stanse russiske drone- og rakettangrep.

– Ukrainerne betaler prisen med sine liv når våpnene ikke blir levert. Og vi vil alle betale en mye høyere pris hvis ikke Putin stoppes, sa Stoltenberg, ifølge Dagens Næringsliv , som var det første norske mediet som meldte om turen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Stoltenberg om jagerfly: - Veldig imponerende

Men Nato-sjefen insisterer på at Ukraina fortsatt kan vinne krigen.

– Vi diskuterte hvordan vi skal styrke støtten til Ukraina. Jeg var også ærlig med Zelenskyj at allierte de siste månedene ikke har levert det vi lovet. USA har brukt seks måneder på å bli enige om en støttepakke og europeiske allierte har heller ikke levert det de lovet. Men nå er jeg sikker på at Nato vil levere, sier Stoltenberg til DN.