Bortført milliardær løslatt i Tanzania

Mohammed Dewji, en av Afrikas rikeste menn, er løslatt og i god behold etter at han ble bortført tidligere denne måneden.
Mohammed Dewji, en av Afrikas rikeste menn, er løslatt og i god behold etter at han ble bortført tidligere denne måneden. Foto: Khalfan Said Hassan / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Milliardæren Mohammed Dewji, som ble bortført av maskerte menn i Tanzania tidligere i måneden, er løslatt og i godbehold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg takker Allah for at jeg trygt har kommet hjem, tvitret Dewji lørdag morgen.

– Jeg vil få takke mine landsmenn og folk verden rundt som har bedt for meg. Jeg vil få takke Tanzanias myndigheter, inkludert politiet, som har jobbet for å få meg fri, fortsetter Dewji, som med sine 43 år er kjent som Afrikas yngste milliardær.

Dewji leder MeTL Group, som har virksomhet innen landbruk, forsikring, transport og matvareindustrien i ti land. Han er også den største eieren i fotballklubben Simba FC.

Les også: Afrikas yngste milliardær bortført

I 2013 prydet han forsiden til Forbes, og to år etter utropte de ham til årets mann i Afrika. Ifølge tidsskriftet er Dewji i dag Afrikas 17. rikeste.

11. oktober ble Dewji stanset og bortført av væpnede og maskerte menn da han var på vei inn i et treningsstudio i Dar-es-Salaam.

Det er ikke kjent hvem som sto bak bortføringen, men ifølge politisjefen i Dar-es-Salaam, Lazaro Mambosasa, var kidnapperne hvite og trolig utenlandske.