Froome lever godt med dopingspørsmål

Chris Froome imponerer i Tour de France. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / NTB scanpix
Chris Froome imponerer i Tour de France. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / NTB scanpix Foto: Stefano Rellandini / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

 Tour de France-leder Chris Froome har ingen problemer med å håndtere dopingmistanker så lenge han har den gule ledertrøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hevder Sky-rytteren selv. Det å kunne ikle seg ledertrøya, gjør det verdt å måtte besvare kritiske spørsmål fra verdenspressen dag etter dag.

Med tre etapper igjen å sykle har 30-åringen tre minutter og ti sekunder til gode på colombianske Nairo Quintana i sammendraget i årets ritt. Alt tyder på at Froome kan feire en ny triumf i Paris kommende søndag.

I løpet av årets Tour har samtidig den afrikanskfødte briten blitt beskyldt for både doping og å ha en skjult motor innebygd i sykkelen. Den slags spekulasjoner tåler han etter eget utsagn godt.

Les også: Froome har gitt testdata til antidopingbyrå

– Jeg hater definitivt ikke å være i denne posisjonen. Jeg har jobbet hardt for å være der jeg er akkurat nå. Dette er et drømmescenario, sier Froome, som er født i Kenya og oppvokst i Sør-Afrika.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Akkurat nå ville jeg ikke ha endret på noen ting. Dette er en drøm for meg, tilføyer han.

Etter torsdagens etappe ble sykkelen hans undersøkt for eventuelle uregelmessigheter.

– Mye av spekulasjonene rundt dette kommer fra sosiale medier og nettet, men de har ingen rot i virkeligheten, sier Froome.

Les også: Froome ble trakassert i Touren

– Jeg er glad for at de sjekket sykkelen min. Det er åpenbart nødvendig med alle spekulasjonene der ute, tilføyer han.

Fredag skal rytterne gjennom en ny tøff fjelletappe i Alpene. Igjen må Froome finne seg i å bli angrepet. Spørsmålet er om Sky-kapteinen fortsetter å vise seg uimotståelig.