Søderlund reddet Rosenborg på Lerkendal

Rosenborgs Pål André Helland jubler etter 2-1-målet på Lerkendal søndag. Det endte med 3-2-seier. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Eliteseriens toppscorer Alexander Søderlund ble matchvinner i Rosenborgs 3-2-seier over Sarpsborg med sin scoring etter 84 minutter.

Men det var Sarpsborg som startet best. Østfoldingene sjokkerte trønderne fra start av og kom til flere store sjanser i første omgang. Like før pause ga det uttelling.

En lang ball ble spilt opp mot store Peter Kovacs. Ungareren stusset videre til Patrick Mortensen, som vant duellen mot RBKs midtstopper og banket ballen i mål fra 20 meter.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd med spillet i første omgang. I pausen byttet han ut både Mikael Dorsin og Magnus Stamnestrø for Holmar Örn Eyolfsson og Ole Kristian Selnæs. Rosenborg hevet seg direkte.

Seks minutter ut i annen omgang fikk dødballaget Sarpsborg smake sin egen medisin. Lille Fredrik Midtsjø snek seg foran på første stolpe og stusset Pål Andre Hellands corner i mål.

Åtte minutter senere var Trondheim-klubben i føringen. Helland smalt et nydelig frispark i mål bak muren, men gjestene ga ikke opp.

Steffen Ernemann plukket opp en klarering utenfor 16-meteren og dundret ballen i mål til 2-2 seks minutter etterpå.

RBK presset på for å få den avgjørende scoringen på slutten. Sarpsborg måtte til slutt gi etter for presset. Seks minutter før slutt fikk Helland til en avslutning fra 18 meter etter en corner. Duwayne Kerr reddet glimrende, men Søderlund var på returen og sikret Rosenborg seieren.

Det var toppscorerens 16. mål for sesongen. Spissen og lagkameratene har sju poeng til ned Stabæk på 2.-plass.