Vålerenga på sølvplass etter derbyseier

Alexander Mathisen satte inn 1-0 fra straffemerket. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Vålerenga klatrer til 2.-plass i eliteserien etter å ha vunnet 2-0 i lokaloppgjøret mot Lillestrøm. Alexander Mathisen og et selvmål av Marius Amundsen avgjorde kampen.

Eliteserien fotball menn mandag, 17. runde:

Vålerenga – Lillestrøm 2-0.

Spilt søndag: Bodø/Glimt – Aalesund 1-0, Odd – Tromsø 3-2, Sarpsborg – Mjøndalen 2-2, Sandefjord – Rosenborg 1-2.

Spilt lørdag: Haugesund – Stabæk 2-2.

Spilt fredag: Start – Viking 0-3.

Utsatt: Strømsgodset – Molde.

Etter 50 minutter sendte Mathisen Vålerenga i ledelsen fra straffemerket. Venstreback Ruben Kristiansen stormet inn i feltet og ble løpt ned av Erling Knudtzon. Straffesparket var korrekt, og Mathisen var trygg da han løftet ballen opp til høyre for keeper.

Et kvarter senere var Mathisen igjen sentral da Vålerenga økte til 2-0. Kantspilleren la inn mot Elias Mar Omarsson. LSK-stopper Marius Amundsen kastet seg inn for å avverge, men endte med å skli ballen inn i eget mål.

Lillestrøm klarte aldri å skape de store sjansene etter Vålerengas scoringer. Dermed ebbet kampen ut med en fortjent hjemmeseier.

Første omgang var langt mindre innholdsrik. Kampen ble utsatt i et par minutter som en følge av at bortesupporterne røykla stadion med gule bluss. Da kampen startet lå røyken fortsatt over stadion.

Fred Friday kunne gitt LSK en drømmestart, men satte ballen rett på keeperdebutant Sascha Burchert da han var alene gjennom

Vålerenga var det førende laget i en sjansefattig første omgang. Både Ghayas Zahid og Deshorn Brown hadde brukbare muligheter, men LSK-keeper Arnold Origi ble aldri satt på de virkelig store prøvene.

De tre poengene gjør at Vålerenga nå er på annenplass i eliteserien, seks poeng bak Rosenborg. For Lillestrøm er avstanden ned til nedrykksplass fem poeng.