20-åring er raskere enn Northug:– I uthvilt tilstand er denne mannen raskest

– Han er den raskeste mannen i klassen på korte distanser, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen etter at  Johannes Høsflot Klæbo slo til med en overraskende seier på Beitostølen.
– Han er den raskeste mannen i klassen på korte distanser, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen etter at  Johannes Høsflot Klæbo slo til med en overraskende seier på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er enormt hurtig. Vi har hatt ham med på samling med elitelaget, og han er den raskeste mannen i klassen på korte distanser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik oppsummerer sprintlandslagstrener Arild Monsen den nye sprintkometen, Johannes Høsflot Klæbo.

20-åringen dundret inn til seier og tuktet flere fra verdenseliten under søndagens åpningssprint på Beitostølen. Rykket han viste imponerte alle.

– Dette var fantastisk imponerende. Jeg er selvfølgelig overrasket, men ikke svært overrasket. Han er på rekruttlandslaget, og vi har bra kontroll på ha, sprintlandslagstrener Arild Monsen.

Verdenscup i Kuusamo kommende helg blir det kanskje ikke på Johannes Høsflot Klæbo, men allerede i Lillehammer helgen etter er han nok på plass.

– Virker veldig sterk

– Når får vi se ham mot verdenseliten?

– Det vet vi ikke. Hadde vi hatte fjorårets kvoter, så hadde han selvfølgelig vært i Kuusamo. Jeg kan ikke si at han er med i Kuusamo. Vi vet at han er sterk i klassisk også, men sprinten her i dag var nå i skøyting da, og om seks dager er det i en annen teknikk. Vi må ikke ta av, men at vi får se han med Norge på ryggen i verdenscup det føler jeg meg ganske sikker på, slo Monsen nøkternt fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Blir du sjokkert om Johannes Høsflot Klæbo stor på pallen i Lahti-VM?

– Nei, ikke sjokkert. Han kan fort gjøre det som mange andre. Han virker veldig sterk.

Les også: Høsflot Klæbo rystet sprinteliten

Raskest?

– Hvem vil du sammenligne ham med?

– Han er enormt hurtig. Vi har hatt ham med på samling med elitelaget, og han er den raskeste mannen i klassen på korte distanser. Det har vi sett på impulser og tester vi har gjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvem er raskest, Petter Northug eller Klæbo?

– Det vet jeg ikke, det kommer an på hvor sliten folk er. I uthvilt tilstand er denne mannen raskest. I dag så det ut som om han har god utholdenhet også.

Les også: Northug med solid inntektshopp

Glis

Landslagssjef Vidar Løfshus har hatt lite å le av de siste månedene, men med Høsflot Klæbos seier kom gliset fram.

– Er Høsflot Klæbo det talentet i Norge som er nærmest Petter Northug?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mye som tyder på det. Han har gjort de samme operasjonene på trening som de andre på landslagene utover høsten, så for oss i trenerteamet var dette egentlig ikke så overraskende.

– Vi får aldri et svar på hvem som er raskest av dem før de barker sammen i løpet av vinteren. Det blir spennende når de møtes. Det kommer til ha underholdningsverdi, fastslo Vidar Løfshus.

NB: Senere mandag kommer uttaket til verdenscuprennene i Ruka i Kuusamo kommende helg.

Les også:

Tønseth-dobbel på Beitostølen

Falla spurtet til sprinttriumf