Ingebrigtsen støtter Johaug: – En fillesak

Gjert Ingebrigtsen mener Therese Joahug-saken er en stor utfodring for Norge som «moralens vokter».
Gjert Ingebrigtsen mener Therese Joahug-saken er en stor utfodring for Norge som «moralens vokter». Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen håper og tror Therese Johaug får en rettferdig behandling etter at hun havnet i dopingklisteret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forrige uke ble det kjent at Johaug har testet positivt på den anabole steroiden clostebol. Skistjernen forklarte at det skyldtes bruk av en krem hun fikk mot et sår på leppen.

Ingebrigtsen stoler på Johaugs forklaring. Han er spent på hvordan saken blir behandlet.

– Dette er egentlig en fillesak, men Norge har satt seg selv i en vanskelig situasjon når vi går så høyt på banen i antidopingarbeidet, sier Ingebrigtsen til VG og legger til:

– Vi nordmenn har vært litt for raskt ute med å fordømme andre. Dette kan være prisen for å være moralens vokter i alle sammenhenger.

Les også: Svensk kommentator: – Jeg kjøper ikke historien til Johaug

Ingebrigtsen, som er far og trener til friidrettsstjernene Henrik og Filip, tenker det vil være å overdrive om Johaug straffes.

– Jeg regner med at det er gode rutiner slik at utøveren får en rettferdig behandling. Det er det viktigste. Ja, regel er regel. Samtidig er jeg overbevist om at hun er uskyldig i at hun har fått dette i seg, sier han.

SE VIDEO: Johaugs far: – Dette kommer det ikke noe godt ut av:

SE VIDEO: Bjørgen om Johaug-saken: – Helt uvirkelig og tungt:

Les også:

Aukland: – Therese var tvunget til å følge legens råd

Folket støtter Therese Johaug