Kachi avgjorde for Sarpsborg 08

Sarpsborgs Kachi (t.v.) feirer 1-0-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg og Viking på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sarpsborg-spissen Kachi ble matchvinner i 1-0-seieren over Viking med sitt første mål i eliteserien i fotball.

Kachi fikk tillit fra start etter å ha bøttet inn mål for rekruttlaget i 3. divisjon. Han scoret sitt første mål på øverste nivå allerede etter seks minutter.

Det skulle vise seg å bli avgjørende da Sarpsborg holdt unna for Viking-presset i andre omgang.

Hjemmelaget klatrer dermed to plasser opp på tabellen til en femteplass, to poeng bak Odd og Brann på de to medaljeplassene bak overlegne Rosenborg.

Viking faller på sin side ned til en sjuendeplass, med tre poeng mindre enn lørdagens motstander.

Dobbeltredning

Sarpsborg-stopperen Anders Østli vant duellen på bakre stolpe på en corner etter seks minutter, og foran mål styrte Kachi inn ledermålet.

En ny corner fire minutter senere burde sendt hjemmelaget opp i 2-0, men ingen av Sarpsborg-spillerne klarte å få en kroppsdel på en smart corner slått av Jonas Lindberg mot første stolpe.

Sarpsborg skal takke keeper Arild Østbø for at det ikke sto 1-1 etter 33 minutter. Keeperen vartet opp med en fantastisk dobbeltredning da han først reddet skuddet til Samuel Adegbenro, før han også var på headingen til Patrick Pedersen på returen.

Ut med skade

Kachi struttet av selvtillit etter scoringen og var nære sitt andre like før pause, men ungguttens skudd fra 20 meter snek seg så vidt utenfor stolpen til Iven Austbø i Viking-målet.

Bortelaget tok over initiativet i andre omgang, men slet med å komme til opplagte scoringssjanser samtidig som Sarpsborg forsvarte seg godt.

Målscorer Kachi måtte ut med skade etter 78 minutter, men fikk fra benken se at hans scoring ble avgjørende i 1-0-seieren lørdag.