Sundby får trene med landslaget før utestengelsen er over

Martin Johnsrud Sundby er utestengt i to måneder. Utestengelsen startet formelt 11. juli. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby er utestengt i to måneder. Utestengelsen startet formelt 11. juli. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundby er utestengt i to måneder for brudd på dopingreglementet. Likevel kan 31-åringen allerede i august trene med lagkameratene sine, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utestengelsen på to måneder startet 11. juli, den samme dagen som CAS-dommen kom. Det innebærer at Martin Johnsrud Sundby ikke kan delta i noen FIS-konkurranser i den perioden. I tillegg er det forbudt for ham å trene med landslaget i seks uker, forklarer Michael Lamplot, pressesjef for langrennsavdelingen av Det internasjonale skiforbundet (FIS), til statskanalen.

Likevel står det i reglementet at Sundby kan trene med landslaget siste firedel av utestengelsen sin. I nordmannens tilfelle er det snakk om 15,5 dager, opplyser kommunikasjonssjef Espen Graff i Skiforbundet til NRK.

Les også:

Sundby-saken bidro til at legen ga seg

Finnene er nådeløse mot Sundby og skiforbundet

– Dette kan ha ødelagt Sundbys videre skikarriere

Martin Johnsrud Sundby utestenges etter bruk av astmamedisin

Ifølge landslagssjef Tor-Arne Hetland er det ikke bestemt når Sundby skal tilbake i vanlig gjenge med landslaget, til tross for at det er aktuelt allerede i slutten av august.

– Vi håper på en avklaring og et klart svar på dette denne uken, forteller Hetland til NRK.

– Martin blir ikke med til samlingen vi har i Meråker 8.-13. august, legger han til.