Høgmo ser fram til spennende utfordring

Høgmo: – Det er én av de mest utfordrende kampene man kan spille. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per-Mathias Høgmo er innstilt på at det må bli tre poeng mot Italia skal Norge få en direkte plass til EM. Landslagssjefen tror det blir tøft, men gleder seg til utfordringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge tok en enkel 2-0-seier mot Malta lørdag. Tirsdag venter en langt tøffere oppgave mot det italienske landslaget i Roma. I en avgjørende kamp har ikke italienerne tapt på eget gress på 2000-tallet. Forrige gang var mot Danmark i 1999.

– Det er trolig den vanskeligste bortekampen. En særdeles utfordrende kamp, sa Høgmo på en pressekonferanse søndag.

Italia-utgaven Norge møter har kanskje ikke de samme stjernene som tidligere, men har likevel gjennomført en meget solid kvalifisering. Antonio Conte har ledet landet og laget sitt til 21 poeng på ni kamper.

– Italienerne har hatt mange sterke lag gjennom tidene. De har en evne til å holde seg på et høyt nivå uavhengig av spillere. Laget nå har mye rutine. Det er mange unge spillere som venter på sitt internasjonale gjennombrudd, forklarte Høgmo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kroatia utsatte Norges EM-fest

Omspillsplass

Skal Norge tåle tap i den italienske hovedstaden tirsdag, må Kroatia avgi poeng mot Malta. Med Italias flotte hjemmestatistikk på 33 kvalifiseringskamper uten tap i bakhodet, der 28 er seirer og fem har endt uavgjort, er omspillsplass mest sannsynlig.

– Hvis vi ser på forutsetningene, at Italia aldri taper hjemme og er inspirert av å være klar for EM, samt at laget vil vise seg fram for hjemmepublikummet, blir det en utfordrende kamp, mente Høgmo.

Av gruppetreerne får den beste EM-billett uten omspill. Norge har små sjansen i så måte. Og alt tyder på at det blir avgjort før fotballguttas avgjørende kamp tirsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vet ganske mye mer om det etter søndagens og mandagens kamper. Da vet vi ganske eksakt om tredjeplassen. Av og til kan det være utfordrende å spille på uavgjortresultater. Jeg synes det er en spennende utfordring at vi må vinne i Italia, sa Høgmo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Ny Ullevaal-fest for landslaget

Begynte forberedelsene

Fram til lørdag har landslaget kun hatt øynene rettet mot Malta. Først søndag ble spillerne fortalt om planen for å bryte ned den italienske forsvarsmuren under en trening på Åråsen.

– Vi fokuserer på de oppgavene som skal løses. Hvordan vi kan løse forsvarsoppgavene best mulig, og hvordan vi kan komme i scoringsposisjon mot Italia, sa Høgmo.

Søndag ettermiddag reiser troppen til Italia. På pressekonferansen foran avreisen var Høgmo takknemlig over støtten Norge fikk under lørdagens landskamp.

– Jeg vil takke publikum for å skape en fantastisk ramme. Tusenvis møtte oss når vi kom til stadion, og det var trampeklapp før kampen startet. Jeg unner alle spillerne dette fordi de er utrolig sultne, sa Per-Mathias Høgmo.

SE VIDEO: Høgmo vil ikke være «The special one»