Zlatan sjokkerte med tatoveringer: Nå er de borte

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballspilleren scoret mot Caen lørdag kveld og rev av seg trøya. Under ventet den nytatoverte overkroppen som var en del av en FN-kampanje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mitt navn er Zlatan Ibrahimovic. Alle vet hvem jeg er, men det er navn som ingen heier på. Carmen, Rahma, Antoine, Lida, Cheeuy, Mariko. Om jeg kunne skulle jeg skrevet hvert eneste navn på kroppen min, men det finnes 805 millioner mennesker som lider av sult i dag.

Slik forklarer den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic den plutselig tatoverte overkroppen i en kampanjevideo for FNs World Food Programme.

Se videoen øverst i artikkelen.

Nå er de borte

Men nå er tatoveringene av de 50 navnene borte, det bekrefter Zlatan i et intervju med The Guardian.

– Jeg hadde 15 midlertidige tatoveringer på overkroppen, men selv om de er borte nå lever fortsatt de menneskene i hungersnød, sier fotballstjernen til den britiske avisen.

Det var lørdag kveld verden så tatoveringene for første gang da Ibrahimovic kastet skjorta etter at han scoret mot Caen i den franske eliteserien. Stuntet kostet ham mer enn skjorta da han fikk gult kort og nå må stå over kampen mot Monaco om to uker på grunn av suspensjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var ikke planlagt å rive av skjorta, det var spontant, sier han til den svenske avisen Aftonbladet som skriver at fotballspilleren mener det var verdt det.

Fjernet videoen

Mandag formiddag skriver Dagbladet at kampanjevideoen ble fjernet fra YouTube søndag fordi FN ikke skal ha hatt tillatelse til å bruke kampbildene i reklamen.

Den franske ligaforeningen (LFP) skal ha besluttet å anmelde bruken av bildene og slik ble videoen fjernet. Nå er derimot videoen lastet opp igjen og det hele ses på som en stor misforståelse, ifølge Aftonbladet.