Sykkeltyver dømt til 6 1/2 års fengsel

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

To polske menn er i Agder lagmannsrett dømt til fengsel i seks og et halvt år for en serie innbrudd og sykkeltyverier i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De syv dommerne i lagmannsretten er ikke i tvil om at gjerningsmennene som sto bak en lang serie innbrudd i fjor, er organiserte kriminelle. Med den såkalte mafiaparagrafen som utgangspunkt, er de to antatte hovedmennene dømt til fengsel i seks og et halvt år, skriver Stavanger Aftenblad.

Både 30-åringen og hans 41 år gamle makker fikk redusert straffen med et halvt år i forhold til dommen fra Nordre Telemark tingrett i mars.

Den 37 år gamle landsmannen som fungerte som sjåfør under to siste turene, er dømt til to års fengsel. Han fikk redusert sin straff med et år i forhold til i tingretten.

Under ankesaken – der ingen av de tre tiltalte mennene erkjente å ha vært med på innbrudd – ga 30-åringen tydelig uttrykk for at han var rystet over at han kunne få en så streng straff for sykkeltyverier.

I løpet av seks turer til Norge fra mars i fjor til de ble avslørt i august, begikk polakkene 74 innbrudd i Rogaland, Nord- og Sør-Trøndelag, Vestfold og Buskerud.