Elon Musk sender to passasjerer i bane rundt månen

En Falcon-rakett fra SpaceX avbildet idet den skytes opp fra Kennedy Space Center 19. februar med forsyninger til ISS. Foto: AP / NTB scanpix
En Falcon-rakett fra SpaceX avbildet idet den skytes opp fra Kennedy Space Center 19. februar med forsyninger til ISS. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla-gründer og SpaceX-sjef Elon Musk sender neste år to mennesker på en ukeslang tur i bane rundt månen og tilbake til jorda.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musk kunngjorde reisen mandag ettermiddag. Han sier ikke noe om hva reisen vil koste, men opplyser at de to romturistene allerede har betalt et "betydelig" depositum.

De to som legger ut på romferden er ikke navngitt, men de kjenner hverandre, og det var de som oppsøkte SpaceX for å foreslå reisen, opplyser Musk.

Reisen skal finne sted mot slutten av 2018 ved hjelp av en Falcon-rakett og en Dragon-kapsel, og ferden vil skje med automatisk styring, men med mulighet for å gripe inn manuelt dersom noe skulle gå galt.

SpaceX opplyser at passasjerene ikke skal lande på månen. Ferden skal gå "forbi" månen, opplyser selskapet, og så tilbake til vår planet igjen.

Innen den tid, før midten av 2018, skal SpaceX sende astronauter til den internasjonale romstasjonen ISS på oppdrag for NASA.