Bestefar dømt for gjentatte overgrep mot barnebarnet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 60-årene er dømt til fem og et halvt års fengsel for gjentatte overgrep mot sitt eget barnebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jentas forklaring var avgjørende for dommerne, som så helt bort fra forklaringen til bestefaren, ifølge NRK. Fra hun var sju år gammel, ble jenta flere ganger utsatt for overgrep som besto i samleie og handlinger som juridisk sidestilles med samleie, ifølge rettens sammendrag av dommen.

Overgrepene fant sted når jenta overnattet hos besteforeldrene. Retten finner"de ekstraordinære skadevirkningene fornærmede er påført" straffeskjerpende, samt at overgrepene representerer "et svik i omsorgssituasjonen fra nærstående".

Det var jenta selv som gikk til politiet og fortalte hva bestefaren hadde gjort med henne. Selv avviste han alle anklagene og nektet straffskyld da retten startet sin behandling av saken. Det fantes verken tekniske bevis eller vitneprov som kunne understøtte jentas forklaring, ifølge Sunnmørsposten. Nå er bestefaren dømt på alle punkter i tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For min klient har det vært viktig å bli trodd, og det har hun blitt. Det er vi glade for. Det er en veldig alvorlig sak, en tragisk sak, sier bistandsadvokat Tone Monclair til NRK.

I tillegg til fengselsstraffen på fem og et halvt år, er mannen dømt til å betale barnebarnet nesten 4,2 millioner kroner i oppreisning og erstatning.