Ulvemotstandere varsler fakkeltog ved Stortinget

Knut Arne Gjems i Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark er blant initiativtakerne til fakkeltoget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Knut Arne Gjems i Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark er blant initiativtakerne til fakkeltoget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det legges opp til ny storstilt ulvedemonstrasjon mot regjeringen i slutten av januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangørene setter opp busser fra flere fylker inn til Oslo. Der vil demonstrantene gå i fakkeltog fra Stortinget til Statsministerens kontor for å overlevere et budskap direkte til statsminister Erna Solberg (H).

«Regjeringens håndtering av ulvesaken opprører mange. Stortingets flertallsvedtak om bestandsmål for ulv er i praksis parkert gjennom regjeringens håndtering», skriver Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark, som er en av arrangørene.

En lignende demonstrasjon mot regjeringens ulvevedtak 4. januar samlet mellom 1.500 og 2.000 deltakere.

Innlegg: Den opphetede ulvedebatten må ses i lys av en dyp angst for ulv og et opprør mot «eliten i byen»

Vil vise sin misnøye

– Jeg har forståelse for at vedtaket er krevende for folk som bor i ulvesonen, spesielt for bønder og andre grunneiere, sier landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet at representanter fra flere kommuner og jeger-, skogs- og landbruksorganisasjoner vil delta. Demonstrasjonen kommer i anledning at Stortinget dagen etter skal diskutere spørsmålet.

«I den anledning reiser det en stor delegasjon fra distriktene inn til Oslo for å markere sin misnøye med regjeringens håndtering av ulvesaken», skriver arrangørene i en pressemelding.

Les også: Jaget bort ulv med kongler

– Jobber med saken

Dale sier han jobber tett med klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) for å finne konfliktdempende tiltak som kan være på plass innen beitesesongen.

Hvor lang tid det vil ta statsrådene å komme tilbake til Stortinget med det varslede forslaget om endring av Naturmangfoldsloven, vil han ikke si noe om.

Les også: Frykter regjeringen kan åpne for hundejakt på ulv