Minst fem drept i nattklubbskyting i Mexico

Kaotiske scener etter skytingen på musikkfestivalen i Playa del Carmen. Se video!
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst fem personer er drept og ytterligere ni såret i skyting på en nattklubb i turistparadiset Playa del Carmen øst i Mexico, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skytingen skjedde utenfor nattklubben Blue Parrot, som var vertskap for et arrangement som en del av elektronikafestivalen BPM.

Mexicanske myndigheter opplyser at to canadiere, en italiener og en colombianer er blant de drepte. Motivet for skytingen er uklart, opplyser en politimann til AP.

– Kulene føyk over oss

Ifølge avisen Daily Mirror skal det ha vært fem menn som var involvert i skytingen, og de skal ha avfyrt flere skudd ved nattklubben, som lokale medier omtaler som et narkooppgjør.

VG skriver at det er flere nordmenn i den mexicanske byen, som de siste ti dagene har arrangert musikkfestivalen BPM.

– Jeg fikk ikke med meg hva som skjedde med en gang, før jeg plutselig så folk begynne å løpe inn i klubben der vi var. Jeg hørte flere skudd, og kulene føyk over hodet på oss, sier norske Mira til avisen. Hun vil ikke stå fram med etternavn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kartlegger antall nordmenn

Norske myndigheter arbeider nå med å kartlegge om nordmenn er berørt.

– Så langt har vi ikke mottatt informasjon som tilsier at nordmenn er skadd. Utenriksdepartementet er i kontakt med vår ambassade i Mexico, som arbeider med å kartlegge om nordmenn er rammet, sier pressevakt Ingrid Kvammen Ekker i UD.

Playa del Carmen er en populær turistdestinasjon og ligger på Yucatán-halvøya øst i Mexico. Det bor rundt 150.000 i byen.

Byen har de siste ti årene arrangert en elektronikafestival som samler flere tusen mennesker og varer i ti dager i strekk.