Mange sivile drept i Mosul-angrep

Irakiske regjeringsstyrker fortsetter sitt stormløp mot IS i Mosul.
Irakiske regjeringsstyrker fortsetter sitt stormløp mot IS i Mosul. Foto: Khalid Mohammed / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptil 30 sivile skal være drept i et flyangrep mot en IS-kontrollert del av Mosul, forteller lokale innbyggere. Irakiske styrker opplyser at de har kontroll over universitetet i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet var rettet mot al-Jadida-området vest i Mosul, der den ytterliggående islamistgruppa IS fortsatt holder stand, forteller øyenvitner til Reuters.

Ifølge innbyggere i området avfyrte flyene minst tre raketter, og målet skal ha vært huset til en kjent militant leder, Harbi Abdel Qader. Han befant seg ikke i bygningen, men flere familiemedlemmer skal ha blitt drept.

Det er ikke kjent om det var irakiske kampfly eller fly fra den USA-ledede koalisjonen mot IS som sto bak angrepet.

Les også: Professor: – Frigjøring av Mosul vil ikke bety fred

Bilbomber

Irakiske regjeringsstyrker har de siste dagene forsøkt å innta universitetsområdet øst i Mosul, men har møtt kraftig motstand fra IS.

Tidligere lørdag kontrollerte irakiske spesialstyrker rundt en firedel av universitetsområdet, men senere på dagen opplyste en tjenestemann i den irakiske hæren at universitetet var frigitt fra ekstremistgruppa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Styrkene beslagla kjemikalier fra universitetets laboratorier og uskadeliggjorde eksplosiver og bilbomber, sa tjenestemannen til den statlige TV-kanalen al-Iraqiya.

Les også: Gatekampene i Mosul kan vare i månedsvis

Lagt i grus

Store deler av universitetsområdet som nå er under hærens kontroll, er rasert etter å ha blitt bombet av fly fra den USA-ledede koalisjonen.

USA fryktet at IS skulle benytte laboratoriene ved universitetet til å produsere kjemiske våpen og har derfor lagt dem i grus.

IS har benyttet en rekke offentlige bygg som militærbaser i Mosul, og det er uklart om universitetsområdet fortsatt var i bruk til dette.

Tidligere i måneden la amerikanske fly et sykehus i ruiner, men dette var ikke lenger i drift og var omgjort til en militærbase for IS.

Les også: Hollande tror på Mosul-seier om få uker