Vil tiltale lege etter at kvinne døde av overdose

– Jeg har bedt om det tas ut tiltale. Men hva tiltalen er, kan jeg ikke kommentere. Bortsett fra at legen fortsatt er siktet for drap, grovt bedrageri, dokumentfalsk, samt en rekke overtramp av helsepersonelloven, sier politiadvokat Sturla Henriksbø.
– Jeg har bedt om det tas ut tiltale. Men hva tiltalen er, kan jeg ikke kommentere. Bortsett fra at legen fortsatt er siktet for drap, grovt bedrageri, dokumentfalsk, samt en rekke overtramp av helsepersonelloven, sier politiadvokat Sturla Henriksbø. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har avsluttet etterforskningen av saken der en 57-årig Oslo-lege er siktet for drap på sin tidligere samboer Anne Linell Sundt. Politiet innstiller på tiltale i saken, men vil ikke si for hva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sundt ble funnet død i parets hjem på Bygdøy i Oslo fredag 12. desember 2014. Ni måneder senere ble hennes tidligere samboer pågrepet og siktet.

Den endelige obduksjonsrapporten viste at Sundt døde av en overdose av blant annet morfin. På bakgrunn av obduksjonsrapporten mener politiet at hun ble drept. Samboeren ble pågrepet 13. september 2015 og satt nesten fem måneder i varetekt, men ble løslatt mot meldeplikt i begynnelsen av februar. Han erkjenner ikke straffskyld.

Mandag oversendte politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt sin innstilling i saken til statsadvokaten.

– Jeg har bedt om at det tas ut tiltale, men kan ikke si for hva. Han er fremdeles siktet for drap, grovt bedrageri, dokumentfalsk samt en rekke brudd på helsepersonelloven, sier Henriksbø til TV 2.

Ifølge politiet brukte 57-åringen et forfalsket testamente for å gjøre krav i Sundts dødsbo. Hun var tidligere gift med en norsk milliardær, og var formuende.

Les også: Drapsmistenkt lege fengslet i to uker