Masseflukten fra Aleppo fortsetter

10.000 sivile flyktet i løpet av natten og morgentimene søndag til de regjeringskontrollerte delene av Aleppo. Foto: Reuters / NTB scanpix
10.000 sivile flyktet i løpet av natten og morgentimene søndag til de regjeringskontrollerte delene av Aleppo. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Masseflukten fra Aleppo fortsetter og natt til søndag skal minst 10.000 sivile ha flyktet fra de opprørskontrollerte områdene øst i byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De flyktet mot de regjeringskontrollerte områdene i Vest-Aleppo, samt mot bydelene der regjeringsstyrkene nylig har tatt kontrollen, sier Rami Abdulrahman i den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

Les også: Tungt skyts mot Aleppo

Regjeringsstyrkene og alliert milits fortsatte i morgentimene søndag stormløpet mot bydelene som stadig kontrolleres av opprørere.

Over 60.000 sivile skal ha flyktet til regjeringskontrollerte områder de siste dagene, via såkalt humanitære korridorer opprettet av syriske regjeringsstyrker.

Over 400.000 flyktninger befinner seg nå i Vest-Aleppo, og opprørerne kontrollerer nå bare 10 prosent av områdene de en gang holdt øst og nord i byen.

Samtidig med dramaet som utspiller seg i den stadig mer raserte syriske storbyen, møttes utsendinger fra flere land i Paris og Genève lørdag i nok et forsøk på å få i stand en våpenhvile.