Islam-bod utløste raseri på tysk julemarked

KRISTENT RÜDESHEIM? Ikke så fredelige førjulsstemning etter at islam-bod tok plass på julemarkedet.
KRISTENT RÜDESHEIM? Ikke så fredelige førjulsstemning etter at islam-bod tok plass på julemarkedet. Foto: www.weihnachtsmarkt-der-nationen.de
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sånt noe hører ikke hjemme på et kristent julemarked!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftige reaksjoner oppsto da det tradisjonelle julemarkedet i Rüdesheim i Hessen åpnet denne uka - inkludert en informasjonsbod for islam diskret plassert i utkanten.

Det hele endte med at den lokale, pakistanske ahmadiyya-menigheten ble presset til å trekke seg.

Da hadde reaksjonene vært så sterke at borgermester Volker Mosler (CDU) innkalte arrangøren av markedet til rådhuset, og ba om å få boden fjernet.

– Vi har ingen juridisk hjemmel, men raseriet er så stort at det utgjør en sikkerhetsrisiko, sa Mosler ifølge Wiesbadener Kurier og andre medier.

facebook raser diskusjonen også, mellom dem som insisterer på at islam ikke har noe på et kristent julemarked å gjøre, og dem som taler for toleranse, solidaritet og dialog.

Erich Rewald i ledelsen for julemarkedet er forbauset og skuffet over reaksjonene.

Ifølge ham tok lederen for ahmadiyya-menigheten initiativ til å være representert på julemarkedet for første gang fordi han ville vise at også de tilhører Rüdesheim-samfunnet, i disse urolige tider. Og for å informere om sin religion, fortalte Rewald.

Les også: - Folk kommer fra fjern og nær for å få en bit av dette