Solbakkens FCK med viktig bortepoeng

POENG: Ståle Solbakken og FC København fikk med seg et viktig poeng i bortekampen mot Porto, Foto: EPA/FERNANDO VELUDO Foto: Fernando Veludo / EPA

Ståle Solbakkens menn gjorde det igjen. De innledet sitt mesterligaspill i gruppe G ved sterke 1-1 borte mot Porto. Leicester debuterte med 3-0 borte mot Brugge.

Dermed har FCK tatt poeng i en åpningskamp hver eneste gang de har spilt i mesterligaen.

– Jeg håper vi kan få til en jevn kamp, sa Solbakken til Viasat før kampen.

FCK gikk ut i en 4-4-2-formasjon med Andreas Cornelius og Federico Santander på topp. Eneste nordmann på FCK, Tom Høgli, startet på benken og ble værende der resten av kampen.

Før kvarteret var spilt hadde Otavio gjort 1-0 til vertene. Han fikk stå uhindret ute ved 16-meteren og sendte ballen i krysset bak FCK-målvakten Robin Olsen.

Noe senere var Solbakkens menn heldige som unngikk en straffe imot seg. Det virket ikke som det skulle bli så jevnt som Solbakken hadde håpet. Den norske treneren har etter hvert fått en viss erfaring med spill blant de beste lagene i Europa.

Urutinert

Uansett, etter hvilen sto Cornelius fram og satte inn utligningen. Slovaken Ján Gregus viste derimot ikke særlig rutine da han var litt for ivrig og pådro seg sitt annet gule kort etter 66 minutter.

Før utvisningen hadde københavnlaget begynt å ta over også banespillet og hjemmepublikum begynte med mishagsytringer mot laget sitt.

Lett for Leicester

Den engelske seriemesteren Leicester gjorde sin mesterligadebut borte mot belgiske Brugge med bravur. Det ble en sterk 3-0-seier. Siste engelske seier i en mesterligadebut var Newcastle tilbake i 1997.

Det var Marc Albrighton som ble historisk da han sendte gjestene i føringen etter fem minutter. Han fikk ballen i beina i inne i feltet og banket ballen i mål fra kort hold.

Før halvtimen var spilt hadde Riyad Mahrez økt ledelsen til 2-0 på et utsøkt frispark med venstrebeinet sitt.

Som i drømmen

Mahrez økte til 3-0 etter 61 minutter fra straffemerket etter at Jamie Vardy var blitt ureglementert felt innenfor 16-meteren av Ludovic Butelle.

– Jeg sa til spillerne at når de hørte Champions League-hymnen, ville de automatisk få ladet batteriene, sa Leicesters suksesstrener Claudio Ranieri.

– Det var en utrolig følelse å score (det første) målet. Det var akkurat slik jeg hadde sett det for meg i drømmene, sa Albrighton.

Claudio Ranieri gikk til mesterligaen med åpent sinn. Han tror ikke på at laget han kan vinne mesterligaen – i så fall må «The Foxes» skrive et nytt fotballeventyr.