Blairs visestatsminister: Irak-krigen var ulovlig

Tidligere visestatsminister i Storbritannia, John Prescott. Arkivfoto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix
Tidligere visestatsminister i Storbritannia, John Prescott. Arkivfoto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg må leve med avgjørelsen om å gå til krig i Irak og dens katastrofale konsekvenser i resten av mitt liv, sier John Prescott, tidligere visestatsminister i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prescott var visestatsminister under Tony Blair da Storbritannia besluttet å delta i krigen i 2003. Nå sier han at invasjonen av Irak trolig var ulovlig.

– Jeg må leve med avgjørelsen om å gå til krig og dens katastrofale konsekvenser i resten av mitt liv, skriver han i avisen Sunday Mirror.

Onsdag la en granskningskommisjon ledet av John Chilcot fram en rapport hvor det slås fast at Storbritannias deltakelse i Irak-krigen var basert på feilaktig etterretning og helt utilstrekkelig planlegging. Blair sier at også han er lei seg for feilene som ble gjort, men han forsvarer krigen til tross for knusende kritikk i Chilcot-rapporten.

Les: Tony Blair sørger, beklager og unnskylder Irak-krigen - og står ved den

Tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, sa i 2004 at hvis hovedmålet for krigen var endringer i regimet, så var den lovstridig.

– Det er med sørgmodighet og sinne at jeg nå tror han hadde rett, sier Prescott.