Russland: – Våpenhvilen for Aleppo utvidet i tre døgn

En gutt sykler forbi ødelagte bygninger i en opprørskontrollert bydel i Aleppo.
Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix
En gutt sykler forbi ødelagte bygninger i en opprørskontrollert bydel i Aleppo. Foto: Abdalrhman Ismail / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Moskva (NTB-AFP): Den midlertidige våpenhvilen for den krigsherjede syriske byen Aleppo er utvidet med ytterligere tre dager, opplyser Russlands forsvarsdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pressemelding skriver departementet at våpenhvilen «i Latakia-provinsen og i byen Aleppo er forlenget fra klokken 00.01 7. mai med 72 timer», ifølge nyhetsbyrået AFP.

Den midlertidige våpenhvilen ble presset fram av USA og Russland og har vært i kraft siden midnatt natt til torsdag. Siden 22. april er nærmere 300 sivile drept i de mest intense kampene i Aleppo på over et år.

Så langt er det ikke meldt om brudd på våpenhvilen, som i utgangspunktet skulle gått ut ved midnatt natt til lørdag.

I februar ble det innført nasjonal våpenhvile for Syria mellom regimet i Damaskus og en rekke opprørs- og opposisjonsgrupper. Men i midten av april blusset kampene for alvor opp igjen i Aleppo, der den vestlige delen av byen kontrolleres av regjeringsstyrkene, mens opprørere har kontroll over de østlige bydelene.

Med den midlertidige våpenhvilen forsøker man nå å gi de titusenvis av sivile innbyggerne i byen et pusterom. (©NTB)