Rousseff lover å kjempe lang kamp mot riksrettssak

Dilma Rousseff gjorde det klart at hun vil kjempe mot en riksrettssak under en pressekonferanse mandag. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix.
Dilma Rousseff gjorde det klart at hun vil kjempe mot en riksrettssak under en pressekonferanse mandag. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasils president Dilma Rousseff sier at hun ikke vil la seg knekke etter at kongressen i landet stemte for å stille henne for riksrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har styrken, energien og motet. Jeg lar meg ikke knekke, jeg lar meg ikke bli lammet. Jeg vil fortsette å kjempe og jeg vil kjempe slik jeg har gjort hele mitt liv, sa Rousseff i en direktesendt pressekonferanse tirsdag.

Hun pekte blant annet tilbake på sin egen overlevelseshistorie fra tiden under militærdiktaturet i Brasil på 70-tallet, da hun ble torturert som medlem av en geriljagruppe.

– Dette er ikke begynnelsen på slutten. Slaget har startet. Denne kampen blir veldig lang og minneverdig, sa hun.

Les også: Ett steg nærmere riksrett for Rousseff

Rousseff anklages for å ha pyntet på statens regnskaper for å skjule økonomiske misligheter i forkant av gjenvalget i 2014. Mange brasilianere holder henne også ansvarlig for det økonomiske kaoset og den massive korrupsjonsskandalen knyttet til det statlige oljeselskapet Petrobras.

Selv kaller Rousseff prosessen for å stille henne for riksrett for et kupp, og slår fast at det ikke finnes beviser for at hun har gjort noe ulovlig.

Les også: Brasils øverste domstol avviste Rousseff-anmodninger