John Arne Riise med på alt begge veier

MYE RIISE: John Arne Riise sto bak AaFKs mål og Vikings ene.
MYE RIISE: John Arne Riise sto bak AaFKs mål og Vikings ene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Viking lå under 0-1, men snudde til 2-1 borte mot Aalesund. Stavanger-laget tok sin tredje av tre mulige borteseire denne sesongen.

Siddisene har begynt sesongen sterkt på bortebane med 2-0- og 1-0-seier over Vålerenga og Start. På et gress har det kladdet med 0-0 mot Sarpsborg og 0-1 for Odd.

Aalesund, som kun sto med seier mot Stabæk i serieåpningen, var ute etter revansje mot gjestene fra Stavanger. I 2015 vant Viking 4-0 i Ålesund og 4-1 på hjemmebane.

AaFK startet best hjemme. Etter elleve minutter stusset Edvard Skagestad et langt kast fra John Arne Riise til bakerste stolpe. Der knuste Franck Boli rutinerte André Danielsen i en duell og headet inn 1-0. Spissens første scoring siden 2014.

Etter scoringen la Aalesund seg bakpå, og Viking hadde ballen desidert mest. Backene og vingene fikk mye tid på sidene og kom til innlegg etter innlegg, men Aalesund-forsvaret stanget unna gang etter gang, og kom på noen farlige kontringer uten å få uttelling.

Noen minutter før pause ble Aalesund straffet for tilnærmingen sin. John Arne Riise somlet med ballen, og Abdi Ibrahim stjal ballen og pirket den til Mathias Bringaker. 19-åringen satte fart mot mål og sendte ballen mellom beina på Andreas Lie. Spissen scoret i sin første kamp fra start i eliteserien og fikk sin annen scoring for sesongen.