Russland hevder å ha bombet 53 IS-mål på 24 timer

Det russiske forsvarsdepartementet har nærmest daglig foret mediene med skjermbilder fra den russiske luftkrigen som startet i Syria forrige uke. Dette viser angivelig et luftangrep mot IS i provinsen Hama søndag.
Det russiske forsvarsdepartementet har nærmest daglig foret mediene med skjermbilder fra den russiske luftkrigen som startet i Syria forrige uke. Dette viser angivelig et luftangrep mot IS i provinsen Hama søndag. Foto: Handout / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske kampfly har det siste døgnet truffet hele 53 mål tilknyttet ekstremistgruppen IS i Syria, opplyser forsvarsdepartementet i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske militærfly har vært på tokt over Syria totalt 55 ganger i løpet av de siste 24 timene, melder nyhetsbyråene RIA og Interfax.

Den russiske luftkrigen mot Bashar al-Assads motstandere i Syria har pågått i snart to uker, men ser ut til å ha blitt trappet opp kraftig de siste dagene.

Samtidig meldes det at den syriske hæren og allierte grupper med Moskvas luftstøtte har innkassert flere seiere i sin offensiv mot opprørere på bakken.

Analyse: Derfor går Russland tungt inn i Syria

Småbyen Kafr Nabuda i provinsen Hama vest i Syria ble rammet av minst 20 russiske luftangrep mandag, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Samtidig erobret syriske regjeringsstyrker og Hizbollah-krigere deler av området fra opprørere.

Assad-lojale styrker har de siste par dagene gjenerobret landområder i nærheten av kysten, der regimet tradisjonelt har stått sterkt, takket være russisk hjelp fra lufta. Moskva hevder luftkrigen er rettet mot IS, men de fleste av disse angrepene har rammet rivaliserende opprørsgrupper som kriger mot Assad, hvorav noen er støttet av USA.

Les mer:

– Russiske angrep i Syria tar ødeleggelsen til nytt nivå

Putin: – Støtte til Assad-regimet er eneste løsning

Putin: Ikke vær redd for Russland