Telenor avblåser sammenslåing i Danmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor og TeliaSonera har besluttet å droppe planene om en sammenslåing i Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var i desember i fjor at de to selskapene ble enige om en avtale om å slå sammen sine respektive selskap i Danmark.

Men fredag morgen opplyser Telenor og TeliaSonera at de ikke har klart å komme til enighet med EU-kommisjonen om det de betegner som akseptable vilkår for å fortsette arbeidet med å etablere en ny robust mobiloperatør.

Selskapene konkluderer med at det til slutt ikke var mulig å få godkjennelse for den foreslåtte sammenslåingen.

Skuffet

Skuffelsen er tydelig hos begge partene.

– For å ivareta interessene til begge selskap var det nødvendig å handle umiddelbart. Telenor og TeliaSonera vil fortsette å konkurrere og å levere produkter og tjenester i det danske markedet gjennom sine opprinnelige fullt operative selskap, sier Kjell-Morten Johnsen, konserndirektør og Europa-sjef i Telenor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Siden starten har vi vært tydelig på behovet for å øke investeringsnivået i Danmark. Fra vårt ståsted ville etableringen av en markedsaktør med størrelse og kapasitet til å konkurrere og investere sikre både privat- og forretningskundene betydelig bedre kvalitet, fart og dekning, sier Robert Andersson, konserndirektør og Europa-sjef i TeliaSonera.

Les også: Telenor-sjefen: – En eventyrlig start på det nye året

Ikke nok

EU-kommisjonen har vært bekymret for hva sammenslåingen ville ha å si for konkurransen. Kommisjonen bekrefter at det ikke har kommet forslag til løsning som har fjernet bekymringen.

– Det partene tilbød, var ikke nok til å unngå svekket konkurransen i danske mobilmarkeder, heter det i en uttalelse fra EUs konkurransekommissær, danske Margrethe Vestager.