IS bak selvmordsangrep mot moské i Jemen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstremistgruppa IS sier den står bak det doble selvmordsangrepet mot en sjiamuslimsk moské i Jemens hovedstad Sana. Minst 28 mennesker ble drept i angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag kveld eksploderte to bomber med kort tids mellomrom, og begge ble utløst av to selvmordsaksjonister, ifølge en TV-stasjon som kontrolleres av Houthi-militsen.

Kort tid etterpå erklærte sunniekstremister i Den islamske staten (IS) i en melding på Twitter at de sto bak angrepet.

Øyenvitner forteller at den ene bomben ble utløst av en mann med bombebelte på seg, mens den andre bomben ble detonert av en mann som kjørte en bil full av sprengstoff mot moskeen.

Så langt er 28 mennesker bekreftet døde, mens flere titall er såret. En talsmann for det Houthi-kontrollerte helsedepartementet sier antallet døde trolig kommer til å stige.

Den blodige konflikten i Jemen eskalerte i mars i år da en koalisjon ledet av Saudi-Arabia innledet luftangrep mot den sjiamuslimske Houthi-militsen som kontrollerer store deler av landet.

Houthi-militsen støttes av Iran og tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i fjor. Over 4.500 mennesker har blitt drept i landet siden da.