– Frp må bestemme seg for om de skal bli i regjering

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-leder Knut Arild Hareide mener Frp opptrer uryddig i regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En del av de utspillene som har kommet fra Frp denne våren er uryddige. De har beklaget en del av utspillene, men jeg tror at det ikke er bærekraftig for et regjeringsparti å opptre slik Frp har gjort denne våren.

Det sier Krf-leder Knut Arild Hareide til NTB etter at partiet holdt sin avsluttende pressekonferanse før sommeren.

Les også: Siv Jensen: Forstår ikke innholdet i avtalen

– Må bestemme seg

Frps nestleder Per Sandberg og partiets nestor Carl I. Hagen truet i vår med at Frp må gå ut av regjering dersom partiet ikke kunne godta Stortingets vedtak om syriske flyktninger.

Også Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde har ment at partiet bør gå ut av regjering som følge av avtalen om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger til Norge de neste tre årene.

Hareide mener det er på tide av Frp bestemmer seg for om de vil være med i regjering, eller om de skal gå ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De har en reell diskusjon internt i partiet på om de skal bli værende i regjeringen, eller gå ut. Jeg tenker det er ryddig, men de må bestemme seg. Skal Frp være et ansvarlig regjeringsparti og opptre på den måten, forventes det en annen opptreden enn det vi har sett tilløp til denne våren, sier han.

Les også: Tybring-Gjedde råder Frp til å gå ut av regje­rin­gen

Vellykket allianse

På pressekonferansen torsdag presenterte Hareide, sammen med partiets to nestledere Dagrun Eriksen og Olaug Bollestad, en lang smørbrødliste med saker der han mener KrF har fått gjennomslag for sitt syn.

– Regjeringen har prøvd seg på egen hånd uten KrF og Venstre. Vi så hvordan det gikk, sa Hareide og brukte iskanten i Barentshavet og nasjonalt tiggerforbud som eksempler.

KrF-lederen mener det har vært en suksess å alliere seg med de rødgrønne i enkeltsaker for å trekke regjeringspartiene nærmere sentrum.

– Det er ikke i tvil om at et flertall på Stortinget har bygget opp et positivt press, sa Hareide og viste blant annet til Syria-forliket, elektrifisering av Utsira og vedtaket om å trekke oljefondet ut av kull.

Se hele KrFs avsluttende pressekonferanse her: