Mann siktet for å ha lurt jenter på chatteside

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 47 år gammel mann er siktet for å ha lurt flere jenter helt ned i niårsalderen til å sende ham seksualiserte bilder av dem selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i januar. Han har erkjent straffskyld for deler av siktelsen, skriver Adresseavisen.

Ifølge siktelsen klarte mannen å få elleve jenter til å sende ham seksualiserte bilder gjennom chattetjenesten Kik. Metoden var å utgi seg for å være ung jente selv.

– Over 20 personer har jobbet med denne saken, som begynte å rulle etter at en mor tok kontakt med politiet. Hun hadde vært inne på datterens telefon, og oppdaget bilder hun hadde sendt med Kik messenger, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim til avisen.

De fornærmede jentene er i alderen ni til 13 år.

Det beslaglagte materialet viser at mannen har sendt over 10.000 enkeltmeldinger og hatt kontakt med 150 profiler. Den siktede mannen har aldri oppsøkt noen av jentene.

Politiet fant videomateriale som viste seksuelle overgrep mot barn da de begynte å undersøke mannens datautstyr. I tillegg til siktelsen for å ha fått jentene til å sende ham bilder av seksuelt krenkende art, er mannen også siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, og for seksuell handling med barn under 16 år.