Høyreradikale samlet i Russland for å vise støtte til Putin

Russiske antifascister ble søndag arrestert under en demonstrasjon i St. Petersburg. Foto: olga Maltseva (AFP Photo)
Russiske antifascister ble søndag arrestert under en demonstrasjon i St. Petersburg. Foto: olga Maltseva (AFP Photo)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Representanter for en rekke høyreradikale grupper i Europa er samlet til konferanse i Russland for å vise sin støtte til president Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 150 medlemmer fra Russlands nasjonalistiske parti og deres europeiske motparter – inkludert Hellas' Gyllent daggry og Tysklands Nasjonaldemokratiske parti (NPD) – var samlet i St. Petersburg søndag. Høyreradikale grupper fra hele Europa har blitt høylytte tilhengere av president Putin, og på konferansen avfeide de Vestens håndtering av Ukraina-krisen.

– Vi støtter ikke sanksjonene mot Russland over Ukraina-konflikten, sa Udo Voigt, innvalgt i EU-parlamentet for NPD, på konferansen.

– Det er utrolig hvilken tålmodighet Russland og president Putin har vist i møte med NATOs aggressive politikk, sa Voigt videre.

Les også: CIA-sjef tror Putin misliker Ukraina-konflikten

Konferansen er både et opprop til støtte for Russland, samt en samling for å fremme «tradisjonelle verdier». Arrangørene av sier at konferansen også er ment for å styrke båndene mellom de ulike høyreorienterte grupperingen i Europa, og for å skape en felles agenda.

En gruppe liberale demonstranter møtte opp utenfor hotellet hvor konferansen blir avholdt. En større del av dem ble arrestert av russisk politi.

Les også: Putin ber nok en gang om hjelp fra Norge