15 års forvaring for voldtekter i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn 40 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 15 års forvaring, med en minstetid på ti år, for åtte voldtekter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken som ble behandlet av Oslo tingrett i september er beskrevet som en av de verste voldtektssakene i hovedstadens moderne historie.

Den egyptiske mannen er dømt for åtte voldtekter, flere av dem utført med vold.

De fleste av ofrene fortalte om at mannen hadde tatt et så kraftig kvelertak på dem at de var redde for å dø og at de derfor ga opp å gjøre motstand

– Konsekvensene for ofrene har gjennomgående vært alvorlige, står det i dommen.

– Utnyttet beruselse

Allerede i 1998 ble det første overgrepet begått. Tre av voldtektene skal ha blitt utført i forbindelse med at mannen kjørte piratdrosje. Alle kvinnene skal vært beruset da overgrepene ble gjennomført, noe domstolen mener mannen har utnyttet bevisst.

Retten konkluderte med at mannen må dømmes til forvaring i 15 år med en minstetid på ti år, som var i tråd med aktors påstand.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Retten kan ikke se at det er grunnlag for å anta at tiltalte vil slutte å begå slike handlinger som han nå domfelles for, skriver dommer Finn Eilertsen.

2,5 millioner

Den 40-årige trebarnsfaren må også betale over 2,5 millioner kroner i erstatning og oppreisning til sju av kvinnene. Det åttende offeret lever ikke lenger.

Mannen kommer fra Egypt og fikk opphold i Norge i 2002. Han hadde søkt om permanent opphold på bakgrunn av sin homofile legning. Han fikk innvilget dette i 2002, men et halvt år senere gikk han ut av partnerskapet han var i. 40-åringen har siden fått trukket tilbake sin oppholdstillatelse i Norge.

– Jeg har ikke gått gjennom dommen med min klient, men det er sannsynlig at vi vil anke avgjørelsen til en høyere rettsinstans, sa mannens forsvarer, advokat Marianne Darre-Næss, til NTB fredag ettermiddag. (©NTB)