Oljefondet investerte i Full City

Oljefondet har investert 174 millioner kroner i selskapet som eier det havarerte skipet Full City, som nå har sølt til store deler av sørlandskysten. Statsminister Jens Stoltenberg, kyst- og fiskeriminister Helga Pedersen og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (tv) så tirsdag på oljesølet.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Oljefondet har investert 174 millioner kroner i selskapet som eier det havarerte skipet Full City, som nå har sølt til store deler av sørlandskysten. Statsminister Jens Stoltenberg, kyst- og fiskeriminister Helga Pedersen og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (tv) så tirsdag på oljesølet.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDet norske oljefondet har investert over 170 millioner kroner i selskapet som eier Full City.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en rapport som Norwatch har levert til finansdepartementet, har det norske oljefondet investert 174 millioner kroner i selskapet Cosco, som eier Full City.

– Det er ganske utrolig at det norske oljefondet har investert i et veldig kontroversielt selskap, sier Norwatch-redaktør Pia Gaarder tilNRK.

Norwatch, som dekker saker knyttet til norsk investerings-, import- og eksportetikk, mener det statlige kinesiske rederiet Cosco i lang tid har vist seg som en versting.

De skriver at Cosco-gruppen i fjor fikk sterk kritikk for forsøk på å transportere våpen til Zimbabwe, og at de i flere år har vært involvert i kontroversielle transporter til udemokratiske regimer.

Likevel har oljefondet det siste året økt sine investeringer i fire av datterselskapene til Cosco med 44 prosent.

– I dag er de inne med 173,8 millioner kroner i det samme selskapet som nå sannsynligvis er ansvarlig for ikke å ha hatt gode sikkerhetsrutiner på sine skip, sier Gaarder, som mener grunnstøtingen ved Langesund bør være en solid vekker for hva vi bruker oljefondet vårt på. (©NTB)

Her er oljesølet:


View Påslag av oljesøl - "Full City" in a larger map