Regissør blir skrekkforfatter

Regissør blir skrekkforfatter
Regissør blir skrekkforfatter
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGuillermo Del Toro slenger seg på vampyrtrenden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den meksikanske regissøren Guillermo Del Toro er kjent for Oscar-nominerte «Pans Labyrint». For mer actionorienterte filmfans er han kanskje bedre kjent som regissøren av Hellboy-filmene.

Nå debuterer Del Toro imidlertidig som forfatter av vampyrbøker. Den første boka heter «The Strain», og blir en del av en trilogi. Den handler om en gjeng vampyrer som invaderer New York. Første bok er allerede utgitt, de neste bøkene «The Fall» og «The Night Eternal» kommer i 2010 og 2011.

Mens tenåringsjentene dåner over den mørke vakre mystiske Edward McCullen i Stephenie Meyers Twilight-bøker, har Del Toro rendyrket skrekksjangeren i sine bøker.

- Romantiske vampyrer er en helt legitim del av vampyr-myten, men det virker som om alle gjør en variasjon av denne for tiden, sier Del Toro til The States nettutgave.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«The Strain» åpner med at et fly lander på flyplassen i New York med nesten bare døde mennesker om bord. I det døden sprer seg til storbyen får Ephraim Goodweather ansvar for å håndtere det som ser ut som en virus-pandemi.

- Jeg ville vise det som en sykdom, og at det skulle ha uungåeligheten av å være en sykdom i seg, sier Del Toro.

Han forteller også at han har vært fascinert av forestillingen om vampyrer som angriper sine nærmeste.

Filmskaperen har tidligere også regissert vampyrfilmen Blade II, og har merket seg som en mann som trives blant mytiske vesener med tilknytning til det mørke.

Nå befinner Guillermo Del Toro seg på New Zeland der han er hyret inn av Peter Jackson som regissør på filmatiseringen av J.R Tolkien Hobbitten.

Etter skjema skal filmene ha premiere i 2012