«Shampo» anmelder fem personer for bedrageri

Espen «Shampo» Knutsen under en kamp på Jordal Amfi. Foto: Scanpix.
Espen «Shampo» Knutsen under en kamp på Jordal Amfi. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEspen «Shampo» Knutsen har politianmeldt fem personer for grovt bedrageri. Ishockeytreneren har trolig tapt flere millioner kroner på et eiendomsprosjekt, skriver VG.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2007 investerte Knutsen og Jørn Solbakken 3,5 millioner kroner hver i selskapet Stonehenge Invest AS. «Shampo» måtte også bruke ytterligere 2 millioner kroner senere da de overtok selskapet i et forsøk på å forhindre at pengene skulle gå tapt. De to krever en samlet erstatning på 10 millioner kroner.

– Jeg er blitt rundlurt av mine egne i min egen klubb. Jeg har lenge hatt problemer med å skjønne at det er mulig, men det har etter hvert gått opp for meg at de har gjort det, og at de har gjort det for å lure meg, sier Knutsen til VG.

Blant de fem anmeldte personene er Anders Åsle, daglig leder og aksjonær i Vålerenga Ishockey, VIF-aksjonær Harald Askautrud og tidligere VIF-aksjonær Terje Andreassen.

– Avtalen var at pengene ikke skulle røres, men brukes som egenkapital for å få byggelån i banken til byggeprosjektet. I stedet ble de fra dag én brukt til private utbetalinger til Andreassens utvalgte og til mye annet rart, hevder Knutsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreassen, Askautrud og Åsle benekter påstandene om at de har lurt Knutsen og Solbakken.

– Jeg synes ikke synd på Knutsen og Solbakken. De har seg selv å takke. Vi har ikke gjort noe ulovlig, og de er rammet av det samme som de fleste av oss; de har tapt penger i et fallende marked, sier Andreassen til VG.

– Jeg synes det som er skjedd, er trist og ytterst kjedelig. Jeg har fortsatt god tro på at vi kan finne løsninger, men å gå til politianmeldelse er å gå langt over streken, sier Askautrud, som var styreleder i selskapet, til avisen.

– Jeg har vært helt åpen om dette og erkjenner ikke straffskyld eller ansvar. Jeg regner med at forliksprosessen eller en eventuell rettssak vil avklare dette, sier Åsle til VG. (©NTB)