Vet ikke hvem som skjøt

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPolitiet vet fremdeles ikke hvilket tjenestevåpen som ble avfyrt da en politimann ble skadd i foten under en væpnet aksjon på Nordmøre søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både den skadde politimannen og hans makker bar hver sin usikrede maskinpistol av typen MP5 da uhellet skjedde. Ingen av dem kan imidlertid gi et entydig svar på hvilket våpen som ble avfyrt.

– Vi kan fremdeles ikke konkludere entydig med hvilket våpen som er fyrt av. Det vet vi først etter at våpnene er gått gjennom en teknisk analyse, sier etterforskningsleder Arve Opdahl i Spesialenheten for politisaker avdeling Midt-Norge og Nord-Norge.

Ett skudd

Ifølge Opdahl er det kun funnet én patronhylse på åstedet, men denne er ennå ikke analysert.

– Skuddet gikk av mens aksjonen pågikk, men dette skjedde ikke bevisst. Ingen av tjenestemennene hadde fingeren på avtrekkeren, sier Opdahl til NTB.

Han mener dette kan forklares enten ved at det aktuelle våpenet var defekt, eller ved at det kan ha berørt en av politimennenes personlige utrustning, og dermed gått av. Skuddet gikk av idet den ene av tjenestemennene kastet en sten mot det aktuelle bolighuset for å tilkalle seg oppmerksomhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men begge skal ha hatt våpenet i en slik stilling at begge kan ha truffet det stedet som politimannen ble truffet på.

Maskinpistolene som ble brukt er standardvåpen i politiet. Etterforskningslederen presiserer at ingen er mistenkt eller anmeldt i saken.

Kan trenge hjelp fra Kripos.

– Undersøkelsene vil vise om det er skjedd noe straffbart, sier Opdahl.

Skyteuhellet skjedde i forbindelse med en væpnet aksjon på Eide i Møre og Romsdal søndag formiddag. Aksjonen resulterte i en udramatisk pågripelse.

I tillegg til etterforskningsleder Opdahl, har Spesialenheten én etterforsker på saken. Politiet i Nordmøre og Romsdal bistår med tekniske undersøkelser.

– Hvis vi ikke klarer å finne ut hva som har skjedd på egen hånd, er det aktuelt å be om bistand fra Kripos.

Den skadde politimannen er fremdeles på Molde sykehus, hvor han behandles for lettere sårskader i foten. Opdahl forteller at samtlige tjenestemenn som var med på aksjonen, er svært preget av uhellet.

– Flere har vært tatt ut av tjeneste i dag, avslutter Opdahl. (©NTB)