Blir norsk flaggbærer

Vektløfteren Ruth
 Vektløfteren Ruth
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p– Å få bære flagget gir meg følelsen av å bli inkludert i et flerkulturelt samfunn, sier vektløfteren Ruth Kasirye (26) om valget av henne som flaggbærer under åpningsseremonien i Beijing-OL.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beijing (NTB): Vektløfteren er oppvokst i Uganda, men kom til Norge for ti år siden.

– Det er en stor ære for meg å få bære det norske flagget under åpningsseremonien og gå aller først i den norske troppen. Jeg føler meg svært norsk etter ti år i landet, og sist jeg var i Uganda følte jeg meg nesten som en turist, sier Kasirye.

Viktig arena

Det utradisjonelle valget av flaggbærer er spennende. Når OL-debutanten Kasirye leder Norges tropp ut på nasjonalstadion «Fugleredet» fredag kveld lokal tid, vil hun også representere det flerkulturelle samfunnet i Norge for milliarder av TV-seere verden over.

– Jeg har stor respekt for flagget, som er et fint symbol for landet. Flagget sier noe om hvem du er og hvor du hører til. Å få bære flagget gir meg følelsen av å bli inkludert i et flerkulturelt samfunn. Idretten er en viktig arena for å inkludere alle mennesker i samfunnet, sier Kasirye, som bor i Tønsberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Flott representant

Toppidrettssjef Jarle Aambø er svært fornøyd med valget av flaggbærer.

– Ofte har vi hatt tidligere gullvinnere som flaggbærere, men vi mente vi kunne være litt utradisjonelle. Hun er en flott representant for troppen. Hun er vår første kvinnelige vektløfter i OL og representerer idretten på en flott måte. Hun har også en bakgrunn som er spennende og annerledes, sier Aambø til NTB.

– Etter å ha tenkt seg litt om, syntes hun det var veldig positivt og takket for tilliten, forteller Aambø.

Aambø tror Kasirye, som skal løfte i 63-kilosklassen i OL, absolutt er god nok for en topp-ti-plassering.

Vektløfteren skal i aksjon i Beijing 12. august.

– Hun har som mål å sette personlige rekorder. Det er en veldig målbar idrett hun driver med. Jeg håper hun kan være med der oppe, sier Aambø. (©NTB)


Les alt om Beijing-OL på Startsiden.