Oljesøl når kysten av Sør-Korea

Oljesøl når kysten av Sør-Korea
Oljesøl når kysten av Sør-Korea
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oljesøl fra en ødelagt supertanker har nådd vestkysten av Sør-Korea, og øker frykten for omfattende miljøskader etter det verste oljeutslippet i landets historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 7 kilometer av kysten nær Mallipo-strendene 150 kilometer sørvest for hovedstaden Seoul er til nå rammet av oljesølet, sier en talsmann for kystvakten i Sør-Korea lørdag.

Det er for tidlig å si hvor omfattende skadene er, sier talsmannen. Regionen er kjent for vakre strender. Det er også en rekke fiskeoppdrettsanlegg og en marin nasjonalpark i området.

Om lag 10.000 tonn olje er lekket ut etter kollisjonen mellom en Hongkong-registrert tankbåt og en kranlekter utenfor kysten fredag. Oljeflaket er 2 kilometer bredt og 20 kilometer langt.

Sørkoreanske myndigheter vil lørdag mobilisere over 100 fartøyer rustet med oljelenser og skimmere for å hindre at oljeflaket ødelegger verdifulle kystområder.

Kraftig vind og sterke havstrømmer vanskeliggjør arbeidet med å stoppe oljesølet.

Oljesølet er det verste i Sør-Koreas historie. Oljemengden er en tredel av det som lekket ut fra Exxon Valdez utenfor Alaska i 1989. (©NTB)