– Britene planlegger invasjon av Zimbabwe

– Britene planlegger invasjon av Zimbabwe
– Britene planlegger invasjon av Zimbabwe
Artikkelen fortsetter under annonsen

Zimbabwiske myndigheter beskylder den tidligere koloniherren Storbritannia for å planlegge å invadere landet og drepe president Robert Mugabe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Elimineres

Robert Mugabes talsperson George Charamba sier britene planlegger å eliminere Zimbabwes politiske ledere gjennom likvideringer.

Foto: Scanpix

Harare (NTB-Reuters): Myndighetene i Harare er godt kjent med at Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair har vurdert planer om en militær invasjon av Zimbabwe, sier Mugabes talsperson George Charamba til avisen Sunday Mail.

Den britiske avisen The Independent skrev forrige uke at Blair på et tidspunkt hadde diskutert en mulig militæraksjon i Zimbabwe med den tidligere forsvarssjefen i Storbritannia. Charamba sier britene fremdeles har slike planer.

– Zimbabwes myndigheter var klar over planene, og presidenten har nevnt britenes skumle hensikter flere ganger, sier han.

– En forsvarsplan er innført, og den gjelder faktisk ennå. Vi har også vært klar over at om det ikke kommer en full invasjon, har britene planlagt, og gjør det ennå, å eliminere våre politiske ledere gjennom likvideringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Zimbabwe forberedt på britisk invasjon» heter artikkelen i Sunday Mail. Avisen siterer Mugabes talsperson videre på at Blair la planene om en invasjon på hylla etter at rådgivere i det britiske forsvaret som hadde vært i Zimbabwe på 1980- og 1990-tallet, fortalte den britiske statsministeren at Zimbabwe har en svært dyktig hær.

Zimbabwe står midt i en økonomisk krise med skyhøy inflasjon og mangel på de fleste grunnleggende varer. Vestlige land beskylder Mugabe for vanstyre og grove brudd på menneskerettighetene, mens Mugabe, som har sittet ved makten siden 1980, legger skylden for den økonomiske kollapsen på vestlig sabotasje. (©NTB)