Denne hunden varsler død

Denne hunden varsler død
Denne hunden varsler død
Artikkelen fortsetter under annonsen

Katten Oscar har fått konkurranse som dødsengel. Fra en hund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Katten Oscar varsler død på et aldershjem på Rhode Island. Nå har den fått konkurranse fra hunden Scamp, som sålangt har varslet førti dødsfall på et sykehjem i Ohio.

Foto: Reuters / Scanpix.

For få uker siden gikk historiene om katten Oscar som kunne forutse hvem som skulle dø. Den to år gamle katten varslet om dødsfall på et aldershjem på Rhode Island i USA ved å legge seg hos pasienter noen få timer før livet ebber ut. Men nå har den synske katten fått konkurranse fra en annen firbeint dødsengel: Hunden Scamp.

Scamp er en hund av rasen schnauzer og bor på sykehjemmet The Pines i Ohio, USA. Her har han, ifølge eier og ansatt Deidre Huth, vært tilstede på dødsleie til så godt som hver pasient som har dødd de siste tre årene. Det vil si omlag førti dødsfall, nesten dobbelt så mange som Oscars rekord på tyve.

Deidre Huth påstår at den behårete dødsvarsleren alltid setter seg tålmodig på rommet til en pasient noen få timer før livet ebber ut.

– Når han senser at døden er nær, påkaller han sykepleiernes oppmerksomhet enten ved å bjeffe eller ved å bevege seg rundt i rommet. De eneste gangene han bjeffer er når noe er galt, forteller Huth til magasinet Inside Edition.

Scamps spesielle egenskaper bekreftes av leder for sykehjemmet, Adeline Barker. Hun sier også at pasientene setter pris på kameratskapet Scamp gir når døden nærmer seg.

– Han er jo ikke akkurat mannen med ljåen, sier hun.

– Men for mange mennesker uten familie kan det være en trøst å vite at man ikke er alene når døden kommer.